Herman’s Hermits it’s the Weekend!
So as the night creeps in and we get a little sleepy, let us slip into our matching his and hers polka dot pyjamas before we climb into a big comfy king sized bed of retro movie magic, so we can rest our heads on fluffy pillows of cinematic magnificence, while we drift off gently to the land of celluloid wonder.
Have a happy retro weekend!
SATURDAY 8TH MARCH
Curly Sue (1991) ITV2 2:45 pm-4:50 pm (2 hours 5 minutes)
A homeless conman takes a nine-year-old street urchin under his wing and together they set about devising a scheme to swindle a rich corporate lawyer, unaware that meeting her will mark the start of an altogether new life. Family comedy, starring James Belushi, Kelly Lynch, Alisan Porter, John Getz and Steve Carell.
Beverly Hills Cop II (1987) E4 9:00 pm-11:05 pm (2 hours 5 minutes)
Wisecracking Detroit detective Axel Foley returns to Los Angeles to investigate the shooting of an old friend, and uncovers a connection with a spate of violent robberies carried out by a criminal who leaves a mysterious calling card. Comedy thriller sequel, with Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton, Ronny Cox and Brigitte Nielsen
Blades of Glory (2007) BBC3 9:15 pm-10:45 pm (1 hour 30 minutes)
A bad boy figure skater and his effeminate arch-enemy are banned from the sport after their intense rivalry results in a brawl. However, the pair find a loophole in the regulations allowing them to enter the world championships as the first ever same-sex pair – if they can put aside their differences long enough to compete. Comedy, starring Will Ferrell, Jon Heder, Will Arnett and Amy Poehler
The Rocky Horror Picture Show (1975) Film4 1:50 am-3:55 am (2 hours 5 minutes)
A young strait-laced couple stranded by a storm take shelter in an eerie castle, where they are enticed into the weird world of a menagerie of debauched characters – presided over by a mad sex-crazed transvestite scientist – and undergo a startling transformation as they let go of their inhibitions. Cult musical, with Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick and the show’s creator Richard O’Brien
SUNDAY 9TH MARCH
Clueless (1995) Film4 4:50 pm-6:45 pm (1 hour 55 minutes)
A rich high-school student uses all her charm and financial clout to boost a new pupil’s image, but soon finds she has created a monster – while her own popularity suffers in the process. Comedy inspired by Jane Austen’s Emma, starring Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy and Paul Rudd.
Batman & Robin (1997) ITV2 7:30 pm-10:00 pm (2 hours 30 minutes)
The caped crusader and his sidekick take on the villainous Mr Freeze, who plans to destroy Gotham City with an icy doomsday weapon unless his demands are met. The dynamic duo also have to contend with femme fatale Poison Ivy, who is determined to drive a wedge between them. Comic-book adventure, starring George Clooney, Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman and Chris O’Donnell.
Good Morning, Vietnam (1987) Film4 9:00 pm-11:20 pm (2 hours 20 minutes)
A fast-talking US Army disc jockey is sent to entertain the GIs in 1960s Saigon, but he enrages the military top brass by blasting the airwaves with his irreverent and controversial view of the conflict in South-East Asia. Comic drama, starring Robin Williams, Forest Whitaker and Bruno Kirby
Shaun of the Dead (2004) Syfy 9:00 pm-11:10 pm (2 hours 10 minutes)
An unambitious 29-year-old man trapped in the job from hell and recently dumped decides to get his life back on track. Unfortunately, he has to put his plans on hold when zombies rise from their graves and stalk the streets of London’s suburbs to feast on the living. Comedy horror, starring Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield, Dylan Moran, Lucy Davis, Bill Nighy and Penelope Wilton
Whatever you get up to this Weekend remember double flush for courtesy and all ways enjoy yourselves.