The Weekly Retro Movie Rundown 196

Chicken in a basket! It’s another retro movie filled weekend again? So soon? But how the….?

Like a super keen runner who has been in the depths of a training routine for longer than they can remember, we find ourselves just days away from our goal….the next local 10k run. We’ve worked hard, been rained on, and blown from left to right by the great British Spring weather and now it’s the real challenge. Will we beat our previous efforts? Will we be overtaken again by the IT guy who thought training was only something that happened on the railways? Only time, will tell.

Have a happy retro weekend!

SATURDAY 14th May

.
City of Angels
(1998) ITV3 8:50am-9:50am (1 hour) 2 parts
A lonely angel observing life on Earth watches over a man undergoing heart surgery and is moved by the surgeon’s anguish at failing to save her patient. He makes himself visible to her and a mutual attraction develops – but it can only become a full-blown romance if he sacrifices his immortality. Romantic fantasy remake of Wim Wenders’ Wings of Desire, starring Nicolas Cage, Meg Ryan and Dennis Franz.

A Walk in the Sun (1945) BBC2 8:15am-10:10am (1 hour 55 minutes)
A US Army infantry patrol joins the 1943 invasion of Italy, and a series of casualties leaves a corporal in charge of the men. They are selected for a special mission to seize a farmhouse that German forces have turned into a fortified hideout. Second World War adventure, starring Dana Andrews, Richard Conte and Sterling Holloway.

The ‘Burbs (1989) 5STAR 11:30am-1:35pm (2 hours 5 minutes)
The arrival of secretive neighbours sparks an unhealthy curiosity in a group of friends, leading them to go to bizarre lengths to discover the truth about the newcomers. However, their investigations take an even weirder twist when they begin to suspect their unseen fellow suburbanites are part of a cannibalistic cult. Joe Dante’s black comedy, starring Tom Hanks, Bruce Dern, Carrie Fisher, Corey Feldman and Henry Gibson.

The Karate Kid Part III (1989) Comedy Central 3:00pm-5:15pm (2 hours 15 minutes)
The teenage martial arts expert becomes obsessed with defending his championship title, but wise mentor Mr Miyagi is not prepared to help him fight for such a shallow goal. Seeking someone else to help guide his career, he falls under the influence of a crooked trainer – who is secretly plotting his downfall with the help of an old adversary. Adventure sequel, starring Ralph Macchio and Pat Morita.

Karate Kid TShirts

Blues Brothers 2000 (1998) ITV4 3:15pm-4:20pm (1 hour 5 minutes) 2 parts
Ex-convict Elwood Blues sets about re-forming his band to raise funds for a children’s hospital. But no sooner has he found a suitable lead singer to replace his late brother Jake, than the band end up being pursued by the police, the Russian mafia and his own embittered stepbrother. Comedy sequel, starring Dan Aykroyd, John Goodman and Joe Morton.

The Dark Crystal (1982) Film4 4:40pm-6:25pm (1 hour 45 minutes)
A survivor of a near-extinct race is given a dangerous quest as his world approaches an astronomical event that will decide its future. He must find a way to restore a broken piece to a magical crystal, which has become a source of dark power for the cruel creatures who wiped out his people. Jim Henson’s puppet fantasy, with the voices of Stephen Garlick and Billie Whitelaw.

Diamonds Are Forever (1971) ITV4 5:45pm-7:00pm (1 hour 15 minutes) 2 parts
James Bond investigates a diamond-smuggling operation, and discovers that behind the scheme is his insidious arch-enemy Blofeld, who is planning to construct a devastating orbital doomsday weapon powered by the precious stones, which will force world powers to disarm and give him global domination. Spy adventure, starring Sean Connery, Jill St John, Charles Gray, Bernard Lee and Lois Maxwell.

James Bond Merchandise

Back to the Future (1985) ITV2 6:55pm-7:55pm (1 hour)
Teenager Marty McFly travels back to the 1950s in a time machine built by his eccentric inventor friend. The return journey proves tricky enough, but he also accidentally alters the sequence of events that led to his parents falling in love – and has to persuade his future dad to win his mother’s heart, or he will never be born. Sci-fi comedy adventure, starring Michael J Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson and Crispin Glover.

Back To The Future Merchandise

Zoolander (2001) 5STAR 10:00pm-11:50pm (1 hour 50 minutes)
Dim male model Derek Zoolander is stunned to find his career going downhill thanks to the arrival of an equally vacuous rival – but fails to realise he is merely a pawn in a dangerous game of international espionage and world domination. Comedy, starring Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Milla Jovovich, Christine Taylor and David Duchovny.

The Dark Knight (2008) ITV 10:20pm-1:00am (2 hours 40 minutes)
In the sequel to Batman Begins, the masked hero finds a new ally in his war on organised crime in Gotham’s crusading new district attorney, Harvey Dent. However, both men are pushed to their limits by the rise of the Joker, a criminal mastermind spreading chaos and destruction throughout the city for his own amusement. Comic-book thriller, starring Christian Bale, Aaron Eckhart and an Oscar-winning Heath Ledger.

Batman Merchandise

SUNDAY 15th May

.
Casper
(1995) Film4 1:00pm-3:00pm (2 hours)
A paranormal expert moves into a haunted house where his daughter befriends the amiable ghost of a young boy – but things start to go awry when three smelly spooks and two dastardly crooks try to chase the new residents away. Family comedy, starring Christina Ricci, Bill Pullman, Eric Idle, Cathy Moriarty and featuring the voice of Malachi Pearson.

Death of a Gunfighter (1969) ITV4 2:25pm-3:25pm (1 hour)
A frontier marshal kills a drunken man in self defence, but finds his uncompromising brand of justice is no longer condoned by the locals. When he refuses to step down, the town fathers realise they may have to use violent methods of their own to rid themselves of him. Western, starring Richard Widmark, Lena Horne, Carroll O’Connor and David Opatoshu.

Porridge (1979) Film4 3:00pm-4:50pm (1 hour 50 minutes)
Cellmates Fletcher and Godber are coerced into aiding an escape attempt organised by the sinister Grouty. However, the two jailbirds contrive to break back into prison before their absence is detected by the formidable Mr Mackay. Comedy based on the TV series, starring Ronnie Barker, Richard Beckinsale, Peter Vaughan, Fulton Mackay and Brian Wilde.

Pocahontas (1995) Channel 4 3:35pm-5:10pm (1 hour 35 minutes)
A Native American princess falls in love with an English settler, but her father is distrustful of the Europeans – not without just cause, as a cruel governor is prepared to wage war to get his hands on the gold he believes they are hiding. Disney animated drama, with the voices of Irene Bedard, Mel Gibson and Christian Bale.

Uncle Buck (1989) ITV 4:00pm-6:00pm (2 hours)
An unreliable but good-natured slob is called upon to look after his trouble-making nephew and nieces while their parents are away – and what starts as a disaster soon changes for the better as the unlikely babysitter gets to grips with the finer points of being a responsible adult. Family comedy, starring John Candy, Macaulay Culkin, Jean Kelly, Gaby Hoffman, Amy Madigan and Laurie Metcalf.

X-Men (2000) Film4 6:50pm-8:55pm (2 hours 5 minutes)
Super-powered outsiders Rogue and Wolverine enlist at a school for mutants which is run by a benevolent psychic professor. While there, they agree to join others with similar gifts to take on a superhuman mutant terrorist faction intent on establishing dominance over mankind. Sci-fi comic-book adventure, starring Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Anna Paquin and Halle Berry.

Superhero Merchandise

Quantum of Solace (2008) ITV2 8:00pm-9:00pm (1 hour) 2 parts
James Bond sets out on a personal mission of vengeance as he pursues the secret criminal organisation Quantum. His search leads him to the head of an ecological corporation, who is plotting to orchestrate a coup in a Latin American country to get his hands on a precious natural resource. Spy thriller sequel, starring Daniel Craig, Olga Kurylenko, Judi Dench, Gemma Arterton and Mathieu Amalric.

Whatever you’re up to this weekend, always bring enough food and drink and remember that some things you can change, some you can’t, so why worry about them?
xoxo